Norske byer investerer i fremtiden med elektriske busser fra Volvo

Som mange andre byer ellers i Europa følger også byene i Norge miljøtrenden med å investere i elektrisk kollektivtransport. Vy Byss Norge har nylig bestilt et stort antall elektriske busser fra Volvo til Drammen og Ålesund som blilr levert senere i år. Til sommeren 2021 vil Vy Buss ha 150 elektriske busser i trafikk.

Volvo 9700

- Volvo Buss har vært med oss fra starten av vår reise mot elektrifisering. Vår samarbeid med Volvo Buss har vært sterkt, kvaliteten på bussene er høy og det brede servivenettverket deres er veldig viktig for oss, sier Ole Engebret Haugen, administrerende direktør for Vy Buss AS.

Norge er verdensledende når det gjelder bæreklraftig transportløsninger i byene. En av Norges miljømål er at alle busser som kjører i by skal være nullutslippsbusser innen 2025. Introduksjon av flere elektriske busser vil derfor være helt avgjørende for at vi Norge skal nå målet og flere byer tar også nå grepet for å øke eletrifiseringen av kollektivtrafikken.

I Drammen begynte seks elektriske Volvo 7900 allerede å kjøre i trafikk i februar 2019. Denne høsten vil de få ytterligere 22 elektriske busser fra Volvo, hvorav to av dem er høykapasitetsbusser med plass til 120 passasjerer.

Til Ålesund bestilte Vy Buss ti elektriske Volvo 7900E, som er en større ordre på totalt 66 Volvo-busser.

I begge tilfellene inngår også Volvo Gold-kontrakt i tilbudet. Det innebærer at Volvos forhandler Wist Last og Buss tar hånd om all service og vedlikehold på el-bussene på plass hos ute kunden.

- Allerede flere steder i Europa velger byene nå å forbedre livsmiljøet og lage nye muligheter for byplanlegging gjennom trinnvis elektrifisering av kollektivtrafikken. Bare det siste året har vi fått ordre på over 300 elektriske busser i Norge og Sverige, inklusive bestillingene til Drammen og Ålesund. Sammen med operatører og byplanleggere fortsetter vi å utvikle bærekraftige og elektriske transportløsninger tilpasset hver enkelt by, sier Svenn Åge Løkken, markedsdirektør Volvo Buss Norge.

20. august 2020

For ytterligere informasjon kontakt:

Volvo Buss v/ Svenn Åge Løkken, markedsdirektør Volvo Buss, telefon: 90 55 44 99, e-post: svenn-age [dot] lokken [at] volvo [dot] com

Volvo Norge v/ Bjørn Inge Haugan, PR- og kommunikasjonsdirektør, telefon: + 47 97 97 79 97, e-post: bjorn-inge [dot] haugan [at] volvo [dot] com

Related News

Volvo lanserer helt ny dobbeltdekker for drift i Europa

Volvo Buss lanserer en helt ny versjon av den vellykkede dobbeltdekkeren Volvo 9700 DD. Med en høyde på 4 meter er den nye modellen skreddersydd for drift i Europa. Dobbeltdekkeren er en fleksibel buss i premiumklassen, designet for både rute- og ...

Volvo Buss har verdens nordligste levering av elektriske busser

Europeiske byer fortsetter å fremtidssikre offentlig transport. Sist ute er Bodø i Nord-Norge, de har nå bestilt 31 elektriske Volvo-busser med ladeinfrastruktur og service. Når bussene blir operative i juli 2021, vil de være de nordligste ...

Volvo og NTU i Singapore lanserer verdens første 12-meters selvkjørende el-buss

Volvo Buss og Nanyang tekniske universitet (NTU) i Singapore har demonstrert verdens første 12-meters selvkjørende el-buss som snart skal testes på lukkede offentlige veier ved NTU.

...

Kontakt oss

Ta kontakt

Kontakt oss