Volvo lanserer helt ny dobbeltdekker for drift i Europa

Volvo Buss lanserer en helt ny versjon av den vellykkede dobbeltdekkeren Volvo 9700 DD. Med en høyde på 4 meter er den nye modellen skreddersydd for drift i Europa. Dobbeltdekkeren er en fleksibel buss i premiumklassen, designet for både rute- og turistdrift.

Volvo 9700 DD

Volvo 9700 DD er en del av Volvos vanlige modellutvalg sammen med Volvo 9700 og den prisbelønte Volvo 9900.

"Med lanseringen av Volvo 9700 DD for europeisk drift har vi et bredt utvalg av busser for rute- og turistdrift med en rekke versjoner som kundene kan velge mellom. Vi har allerede mottatt flere ordrer på dobbeltdekkeren fra det nordiske markedet, og det er veldig gledelig at vi nå også kan tilby andre europeiske kunder denne eksklusive ekspress- og turistbussen", sier Ulf Magnusson, Senior Vice President for Business Unit Europe hos Volvo Buss.

4 meter høye Volvo 9700 DD har en Volvo D11K460-motor – som har Volvos 11-liters 460 hk-motor sertifisert for å kjøre på diesel, HVO og biodiesel (B100), og karosseri fra Carrus Delta OY i Finland.

Ytterligere informasjon om den nye dobbeltdekkeren vil bli gitt på en nettlansering 4. februar 2021 kl. 16. Klikk her hvis du vil delta på den digitale presentasjonen.

I 2020 lanserte Volvo Buss en dobbeltdekker med en høyde på 4,25 meter skreddersydd for det nordiske markedet.

Göteborg
14 januar 2021

Hvis du har spørsmål, kan du kontakte: Joakim Kenndal, Head of Media Relations, Volvo Buss, tlf. +46 739 02 51 50 eller e-post joakim.kenndal@volvo.com.

Related News

Volvo Buss har verdens nordligste levering av elektriske busser

Europeiske byer fortsetter å fremtidssikre offentlig transport. Sist ute er Bodø i Nord-Norge, de har nå bestilt 31 elektriske Volvo-busser med ladeinfrastruktur og service. Når bussene blir operative i juli 2021, vil de være de nordligste ...

Norske byer investerer i fremtiden med elektriske busser fra Volvo

Som mange andre byer ellers i Europa følger også byene i Norge miljøtrenden med å investere i elektrisk kollektivtransport. Vy Byss Norge har nylig bestilt et stort antall elektriske busser fra Volvo til Drammen og Ålesund som blilr levert senere ...

Volvo og NTU i Singapore lanserer verdens første 12-meters selvkjørende el-buss

Volvo Buss og Nanyang tekniske universitet (NTU) i Singapore har demonstrert verdens første 12-meters selvkjørende el-buss som snart skal testes på lukkede offentlige veier ved NTU.

...