Lading i depot ved hjelp av CCS og OppCharge

Volvo 7900 Electric

Lading og batterier

Fleksibel lading er nøkkelen til effektiv driftsplanlegging. Volvo tilbyr batteriladeteknologi som gjør det mulig å kombinere og veksle mellom ulike lademetoder. Bussen kan dessuten utstyres med et ulikt antall batterier avhengig av passasjerkapasitet og nødvendig kjørelengde mellom hver lading.

Ladefleksibilitet

Alle ruter er forskjellige – med avstand, kapasitet, klima og topografi som de viktigste parameterne. Derfor tilbyr Volvo den aller mest fleksible ladeløsningen. Sortimentet vårt av elektriske busser støtter lading med høy effekt underveis, samt manuelt styrt lading i depot via CCS-kabel. Dette betyr at du kan optimalisere ladetiden og strømbehovet samt skreddersy laderutiner ut fra tidsplan og flåtelogistikk.

Dummy

Lading underveis

Rask og helautomatisk lading ved endestasjonene holder produktiviteten oppe, og bidrar til at rutetidene holdes. OppCharge-systemet er en åpen arkitektur som gir deg frihet til selv å velge ønsket leverandør av elektrisk utstyr.

Lading med CCS

Lading i depot

En Volvo 7900 Electric kan lades manuelt med CCS-kabel i depotet, i pauser, i rolige perioder eller om natten. Bussene har som standard ladepunkt foran, men kan også utstyres med ladekontakt på høyre siden, foran eller bak, for økt fleksibilitet.

Dummy

Batteriytelse

Volvo har lang erfaring med batteridrevne kjøretøy og hvordan man best optimaliserer batteriytelse, batterilevetid og kjørelengde gjennom hele kjøretøyets levetid. Batterikapasiteten er opptil 250 kWh for bussen på 12 meter, og opptil 300 kWh for leddbussen.

Gatesmart lading fra Volvo

Gatesmart lading fra Volvo

Se filmen
Buss på veien

Sikker e-ytelse med Volvo

Elektriske busser er annerledes og krever spesialkompetanse. Med Volvo er denne alltid inkludert. Samtlige av våre elektriske busser overvåkes på nett. Kombinert med Volvos eget unike energistyringssystem kan vi tilby markedets gunstigste servicekontrakter for e-mobilitet. Som eksempler kan nevnes Batteri-kontrakten, som sikrer batteriytelse til en spesifisert månedlig kostnad, og Elektrisk drivlinje-kontrakten, som innbefatter vedlikehold av alt fra ladeutstyr til elektriske motorer og girkasse.

Les mer om våre servicekontrakter for e-mobilitet
Kontakt oss

Ta kontakt

Kontakt oss