Volvo 7900 S-Charge

VOLVO 7900 S-CHARGE

Morgendagens elektromobilitet

Volvo Buss er stolt over å kunne presentere det nyeste tilskuddet til serien for e-mobilitet. Takket være de tilkoblede tjenestene for sonestyring kan denne modellen brukes i rent elektrisk modus på busstopp, i depoter og i definerte nullutslippssoner. Uten at det kreves ladeinfrastruktur. Basert på vår fullhybriddrivlinje, som har utmerket seg i toppsjiktet gjennom årtiene, gir den imponerende drivstoffbesparelser og utslippsreduksjoner.Påliteligheten og kvaliteten er uendret. Fleksibiliteten og funksjonen for selvlading er imidlertid ny. Det samme er navnet. Møt Volvo 7900 S-Charge.

Nullutslippskapasitet

Nullutslippskapasitet

Volvo 7900 S-Charge er per definisjon et hybridelektrisk kjøretøy (HEV). I motsetning til de såkalt milde hybridene, er denne bussmodellen selvladende og kan kjøre bare på strøm. Dette betyr at den kan kjøre inn på, vente ved og ta løs fra busstoppene stille og rent. I definerte soner kan den kjøre helelektrisk i opptil en kilometer i opptil 50 km/t, avhengig av de lokale forholdene.

Utforsk mulighetene som ligger i sonestyring
woman at bus stop
Spar drivstoff og skån miljøet

Spar drivstoff og skån miljøet

Den beste måten å redusere utslippene på er å spare drivstoff – og det er nettopp dét Volvo 7900 S-Charge gjør. Til gangs. Drivstofforbruket og CO2-utslippene reduseres med opptil 39 %. Tar du med NOx og partikler, er utslippsreduksjonen tett på 50 %. Ettersom Volvo 7900 S-Charge er sertifisert for alle blandinger opptil 100 % biodrivstoff, reduseres karbonfotavtrykket sågar ytterligere.

Nr. 1 i driftstid

Nr. 1 i driftstid

Når det gjelder driftstid, kan Volvo 7900 S-Charge vise til bedre resultater enn andre hybridbusser, og er til og med på nivå med de beste dieselbussene. Det er kanskje ingen overraskelse at bussen er høyt ansett blant kresne operatører og PTA-er i storbyer. Per i dag har mer enn 40 Volvo Hybrid-kunder i over 25 land erfaring fra kommersiell drift tilsvarende mange millioner kilometer.

Kjøreegenskaper som er i en klasse for seg

Kjøreegenskaper som er i en klasse for seg

Volvo Dynamic Steering gjør busskjøring til en lite kostnadskrevende jobb. Funksjonen reduserer betraktelig slitasje og skader på nakke, skuldre og armer. Med VDS gir du sjåførene dine en vesentlig bedre og mer givende arbeidsplass, og kan forvente en tydelig reduksjon i antall sykedager.

Volvo S-Charge on the road
På vei mot null utslipp

På vei mot null utslipp

Volvo 7900 S-Charge er selvladende og krever ikke ladeinfrastruktur. Dermed kan du bytte ut bensin- og dieseldrevne busser på en hvilken som helst rute – umiddelbart. Volvos sonestyring gir deg mulighet til å definere nullutslipps- og sikkerhetssoner for ytterligere å redusere miljøpåvirkningen og ulykkesrisikoen som kjøretøyet forårsaker. Alt sammen tilkoblet og automatisert til beste for byen. Disse funksjonene er en del av vår Zero City-visjon, der utslipp, støy, ulykker og trafikkøer hører fortiden til. Vi vet at det er mange byer som deler vår visjon – og vi vet også at den ikke er gjort på én dag å realisere. Derfor tilbyr vi løsninger for hvert trinn i prosessen.

Utvidet passasjerkapasitet

Utvidet passasjerkapasitet

I Volvo 7900 S-Charge -leddbussen er kapasiteten økt til 154 passasjerer. Det er fire mer enn på den forrige dieseldrevne leddbussen vår, og den høyeste kapasiteten av noe hybridkjøretøy som er tilgjengelig, noe som gir drivstoffeffektiv transport og produktivitet på et helt nytt nivå

Funksjoner

Smartere drivlinje

Smartere drivlinje

Volvo I-Sam-drivlinjen er utstyrt med en elektrisk motor på 110 kW, en tilpasset 5-liters Euro 6-dieselmotor og Volvo I-Shift-girkasse.

Elektriske dører

Elektriske dører

Elektriske dører: Elektrisk drevne dører er ikke bare raskere og mer pålitelige – de senker også drivstofforbruket med opptil 2 %.

Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering gjør busskjøring til en lite kostnadskrevende jobb. De utmerkede kjøreegenskapene, som er spesielt tydelige i rundkjøringer og krappe svinger, er en enorm fordel for sjåføren, og reduserer betraktelig risikoen for skader i nakke, skuldre og armer.

De beste materialene

De beste materialene

Karosseristrukturen og taket er laget av aluminium, som er 90 % resirkulerbart. Dette konseptet gir betydelig lavere vekt, drivstofforbruk og utslipp.

Utvidet kapasitet

Utvidet kapasitet

Volvo 7900 S-Charge er også tilgjengelig i en leddbussversjon med en enorm kapasitet på 154 passasjerer.

Fremtidsrettet

Fremtidsrettet

Volvos 7900 S-Charge er en del av vår helhetlige tilnærming til bærekraftige transportløsninger. Gjennom våre samarbeid med byer rundt om i verden bidrar vi til å skape nye løsninger for offentlig transport

Volvo Buses

Volvo Buss

Ta kontakt

Kontakt oss